Jenő
-3 °C
6 °C

8300 rendőr védi az olimpiai lángot

MTI
2008.04.25. 10:43
Nem kevesebb mint 8300 rendőrt fogja szavatolni vasárnap az olimpiai láng biztonságos útját világkörüli váltófutásának dél-koreai szakaszán, a helyi hatóságok pedig fogadkoznak, hogy szigorúan fel fognak lépni a rendbontókkal szemben.

Az olimpiai fáklya viszontagságos világkörüli útja során vasárnap este érkezik Szöulba. A dél-koreai rendőrség egyik illetékese közölte pénteken, hogy a 24 kilométeres távon megerősítik a biztonságot, és aki megpróbálja útját állni a stafétának, azt letartóztatják, és szigorúan megbüntetik.

A Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet ázsiai kirendeltségének igazgatóhelyettese, Elaine Pearson felszólította pénteken Ri Mjong Bak dél-koreai elnököt, hogy az olimpiai láng megérkezése okán világítson rá a Kínában élő észak-koreai menekültek sanyarú sorsára is, és ne csak az Észak-Koreában élők jogaiért kardoskodjon.

Kínában feltételezések szerint több ezer észak-koreai bujkál. Ha a hatóságok látókörébe kerülnek, visszatoloncolják őket hazájukba, ahol börtön vár rájuk életveszélyes körülmények között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?