Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Balhé volt Klicsko sajtótájékoztatóján

MTI
2008.04.26. 19:06

David Haye, cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok megzavarta Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú vb-címvédőjének londoni sajtótájékoztatóját, s azt követelte az ukrán sztártól, hogy álljon ki ellene.

Az angol Haye a múlt hónapban technikai k.o.-val legyőzte honfitársát, Enzo Maccarinellit, s ezzel a négy legrangosabb szervezet közül három, az WBO, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét egyesítette. Sikere után kijelentette, hogy nehézsúlyban folytatja pályafutását, s most valószínűleg ennek megerősítését szolgálta ez a kissé furcsa magánakció.

Klicsko éppen a "Harc a Békéért" elnevezésű jótékonysági gálának a tájékoztatóját tartotta, ennek ellenére nem jött zavarba Haye belépőjétől, előbb kijelentette, hogy várjon a sorára, majd miután befejezte az eseménnyel kapcsolatos mondandóját csúnyán kiosztotta a hőzöngő szigetországi bunyóst."A nehézsúlyban te egy senki vagy. Előbb bizonyíts, aztán dumálj. Egyébként pedig többen várnak már hosszú ideje, hogy megmérkőzzenek velem, úgyhogy még sokan vannak előtted a sorban" - mondta Klicsko, akire két kötelező címvédés is vár a jövőben, az egyik az amerikai Tony Thompson, a másik pedig az orosz Alekszander Povetkin ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?