Döntős az evezős Világkupán a Varga, Hirling páros

MTI
2008.05.10. 18:28
A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár bejutott a fináléba, azaz a legjobb hat közé az evezősök müncheni Világkupa-versenyén.

A már olimpiai kvótás egység a szombati középdöntőben ugyan csak a harmadik lett a franciák és az olaszok mögött, de ez is elég volt ahhoz, hogy a vasárnapi zárónapon éremért küzdhessen.

A magyar női egységek egyformán a C döntőben voltak érdekeltek: itt a Verőci Lídia, Bende Zsófia (kétpár) és a Hajdú Zsuzsa, Novák Zsófia (könnyűsúlyú kétpár) duó ötödik, Szabó Katalin (egypár) pedig hatodik lett, így az előbbi két hajó a 17., utóbbi pedig a 18. helyen zárta a viadalt.

A Varga Tamás Csaba, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős az E döntőben szállt vízre, ahol másodikként ért célba, így összesítésben a 26. lett.

A magyar női egységek számára a müncheni viadal egyben válogató volt a júniusi, poznani végső olimpiai kvalifikációs regattára, a szövetség vezetése a hétvégi eredmények után dönti el, hogy kiket javasol a Lengyelországba utazó csapatba. Az előzetesen meghatározott szinteknek egyik induló sem felelt meg.