Andjelkovic játszhatott volna a döntőn

MTI
2008.05.21. 11:45
Daniel Andjelkovic, a Pick Szeged irányítója játszhatott volna az MKB Veszprém elleni férfi kézilabda bajnoki döntő negyedik, keddi összecsapásán, erről tájékoztatta az MTI-t Kersch Ferenc, a fegyelmi bizottság elnöke.

A szerb irányító szombaton, a finálé harmadik felvonásán háton fekve Ilyés Ferenc felé rúgott. A Veszprém hétfőn feljelentést tett a bizottságánál, amely kedden fegyelmi eljárást indított Andjelkovic ellen, és erről tájékoztatta a klubot. A szegediek ezt követően nem nevezték be a meccsre a játékost.

Lele Ambrus, a szegediek elnöke a távirati irodának elmondta, a bizottságtól kapott levélben az áll, hogy Andjelkovic nem léphet pályára. Kersch Ferenc viszont jelezte: a fegyelmi szabályzat egyértelműen kitér rá: a kézhez vétel másnapjától, jelen esetben szerdától függesztik fel a játékjogot, vagyis az irányító nevezhető lett volna, és erről szóban tájékoztatta a Pick vezetőit. Kedden 30-30-s döntetlen után, büntetőkkel nyert a Szeged. Ezzel a párharc állása 2-2, az utolsó, mindent eldöntő csatár pénteken 19 órakor rendezik Veszprémben.

Andjelkovic, valamint a negyedik meccsen piros lappal kiállított Valentin Ghionea, illetve a Marko Vujin leterítő Herbert Gábor fegyelmi ügyét szerdán 15:30 órakor tárgyalja a fegyelmi bizottság.