Két meccsre eltiltották a Pick játékosát

MTI
2008.05.21. 21:54
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatából Herbert Gábor két mérkőzésre szóló eltiltást és 400 ezer forint büntetést, Daniel Andjelkovic 250 ezer forint büntetést, Valentin Ghionea pedig írásbeli megrovást kapott az MKB Veszprém elleni bajnoki finálésorozat során tanúsított sportszerűtlen magatartásáért.

Herbert a döntő negyedik, keddi meccsének 4. percében letaglózta Marko Vujint, akinek megsérült a szeme, és az öltözőbe kellett támogatni. Ugyanezen a találkozón Ghionea a felugró Iváncsik Gergő ellen szabálytalankodott, míg Andjelkovic a finálé harmadik, szombati meccsén háton fekve letalpalta Ilyés Ferencet.

Herbert ügyében a Szeged fellebbez, Ghionea büntetését tudomásul veszi, Andjelkovic esetében pedig később dönt, hogy él-e a fellebbezés lehetőségével.

A döntősorozat eleve feszült légkörben zajlik. Az első három meccsen nem játszhatott a szegedi Bajusz Sándor, mert még a Magyar Kupa-fináléban megütötte a veszprémi Perez Carlost. Ilyés sem úszta meg, ő a bajnoki döntő harmadik meccsén rúgta meg Luka Zvizejt. A veszprémi átlövő első fokon 500 ezer forint büntetést kapott, majd a fellebbviteli bizottság a bírságot két meccsre szóló eltiltással súlyosbította.

A párharc állása 2-2, az utolsó, mindent eldöntő összecsapást pénteken 19 órakor rendezik Veszprémben.