Ricco tagadja a doppingvádakat

2008.07.18. 10:09

Ricardo Ricco, a francia kerékpáros körversenyen pozitív doppingmintát adott olasz kerekes rendőrségi kihallgatásán tagadta, hogy tiltott szerekkel élt.

A Saunier Duval csapat első számú indulójáról csütörtökön derült ki, hogy a Tour de France negyedik szakasza után levett mintájában harmadik generációs EPO nyomaira bukkantak a szakemberek. A 12. szakasz előtt az összetett kilencedik helyén álló sportolót a helyi rendőrség őrizetbe vette, csapata pedig visszalépett a versenytől.

"Csütörtökön 14 órakor vették őrizetbe. Első kihallgatásán nyugodt volt és tagadta, hogy rosszat tett volna - nyilatkozta Antoine Leroy ügyész - Pénteken a vizsgálóbíró előtt tesz majd vallomást, s ezt követően indulhat majd meg a hivatalos nyomozati eljárás ellene."

Riccardo Ricco már a harmadik az idei Touron, aki pozitív doppingtesztet produkált, ám egyértelműen ő a legnagyobb név a lebukott kerekesek közül. A 24 éves klasszis idén második lett a Giro d,Italián, illetve a mostani Touron már két szakaszt nyert, s jelenleg ő viselte a legjobb fiatalnak járó fehér és a hegyi pontversenyben vezetőnek járó pöttyös trikót.