Tottenham: Pavljusenko jön, Berbatov megy

2008.08.27. 14:48 Módosítva: 2008.08.28. 10:06

Az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur hamarosan leigazolja Roman Pavljusenkót, a Szpartak Moszkva orosz válogatott labdarúgóját. "Remélem megkapom a szükséges vízumot, és akkor azonnal visszarepülök Angliába, hogy aláírjam a szerződésemet" - nyilatkozta a 26 éves támadó. A rendkívül erős fizikumú futballistát a nyári Európa-bajnokság óta figyelték a Spurs vezetői, Pavljucsenko a kontinensviadalon az elődöntőig menetelő orosz gárda egyik legjobbja volt, hiszen három góllal zárta a tornát.

"Egy játékos életében csak egyszer adódik ilyen nagy lehetőség, mi pedig nem állunk az útjába. Úgy gondoljuk, Romannak nagyon jót tehet az angliai szereplés" - áll a Szpartak közleményében. Pavljusenko 2003-ban a Volgograd együtteséből igazolt a fővárosba, és ott 145 mérkőzésen összesen 75-ször volt eredményes.

A fiatal orosz megszerzésével megnyílhat az út a bolgár Dimitar Berbatov távozása előtt: a válogatott csatárért a Manchester United jelentkezett be, a futballista pedig kijelentette, mindenképpen Sir Alex Ferguson együtteséhez szeretne szerződni.