A Patriots és a Giants játszik a Super Bowlon

2012.01.23. 06:35
Két keserves meccsen eldőlt, ki játssza február ötödikén Indianapolisban a Super Bowlt. A Baltimore az utolsó pillanatban bukta el az egyenlítés lehetőségét a Patriots ellen, míg a Giants hosszabbításban nyert a San Francisco 49ers otthonában.

Az AFC döntőjében az alapszakaszban a két legjobban teljesítő csapat, a New England Patriots és a Baltimore Ravens találkozott Foxborough-ban. Az első két küzdelmes negyedben fej-fej mellett haladtak. A Ravens irányítója, Joe Flacco már az első félidőben magabiztosabb teljesítményt nyújtott, mint a rájátszás előző fordulójában, ezzel pedig a folytatásban is sikerült játékban tartania csapatát.

A második félidőben a Patriots ismét csak mezőnygólig jutott, majd a Ravens vette át a vezetést egy futójáték után született touchdownnal, ráadásul egy visszahordásnál Bradyék elvesztették a labdát és a kiválóan teljesítő tight end, Rob Gronkowski is megsérült. A Pats azonban nem adta fel, kemény játékkal beerőszakolt egy touchdownt. Az utolsó negyed végén másfél percük maradt a baltimore-iaknak, hogy legalább a döntetlent jelentő mezőnygóllal kierőszakolják a hosszabbítást. A helyzet össze is jött, Billy Cundiff azonban hibázott, így a New England utazhat az indianapolisi döntőre.

Élő közvetítésünket a New England Patriots-Baltimore Ravens meccsről itt olvashatja.

Pocsék időjárás és több tízezer Super Bowlra kiéhezett 49ers fanatikus várta az NFC-döntőjét San Franciscóban, ahol a rájátszásba 2003 óta először bejutó hazaiak ellenfele az a New York Giants volt, amely az előző fordulóban a címvédő Green Bay Packerst ejtette ki. Egy-egy touchdown, némi iszapbirkózás és egy mezőnygól után 10-7-es Giants-vezetéssel érkezett el a félidő.

Küzdelmes, ugyanakkor pontokban szegény időszak következett a folytatásban, majd a meccs első felében igencsak halovány Smith villant: 28 yardos passzát Vernon Davis váltotta touchdownra. Nyolc perccel a vége előtt azonban ismét a Giants jutott el a hazaiak célterületére. Manning passzolt Manninghamnek, 17-14-re módosítva az állást. A 49ers hiába küzdött, csak a kiegyenlítő mezőnygólig jutott. Az utolsó két percben már egyik csapatnak sem sikerült pontot érő támadást vezetnie, így következett a hosszabbítás.

Újabb harcos, de eredménytelen percek következtek, majd a végsőkig elgyötört Frisco-játékosok közül Williams hibázott: egy balul elsült punt-visszahordás közben elvesztette a labdát, így veszélyes pozícióból támadhatott a Giants. A vendégek éltek is a lehetőséggel: Lawrence Tynes, aki négy éve már Super Bowlba rúgta csapatát, most sem hibázott és 31 yardról bevarrta a labdát. Így két hét múlva a New York Giants ütközhet meg a New England Patriotsszal Indianapolisban, utóbbiak revasot vehetnek a 2008-as vereségükért.

Élő közvetítésünket a New York Giants-San Francisco 49ers meccsről itt olvashatja.