Hosszabbítás után 20-17-re nyert a Giants

2012.01.23. 04:04

A Green Bay Packers után a liga sötét lovát, a San Francisco 49erst is képes volt megverni a New York Giants, így ők lehetnek a New England Patriots ellenfelei a Super Bowlon.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egyik csapat sem tudta értékesíteni a rájuk szabott egy-egy támadási lehetőséget, úgyhogy valamivel több mint egy perccel a vége előtt próbálkozhat a Giants, a saját térfelének a 15 yardos vonaláról indulva. Manning utolsó pillanatában eleresztett passza viszont harminc yarddal juttatta előre a New Yorkot.

  • Tizenkilenc másodperccel a vége előtt most a Frisco támadhat. Alex Smithnek ennyi ideje van, hogy megismételje múlt heti bravúrját a Saints ellen.

  • Smith hiába passzolt négy másodperccel a vége előtt egy gyönyörűt, kifutottak az időből. Hosszabbítás jön, és itt illik elmondani, hogy a New York Giants 2008-ban épp hosszabbításban nyert a Green Bay Packers ellen 23-20-ra. A szabály szerint mindkét csapat birtokolhatja a labdát egy-egy drive erejéig, de ha az első drive-ot kezdő csapat képes azonnal egy touchdownra, az megnyerte a meccset. A Pittsburgh Steelers épp így vérzett el a Denver Broncos ellen két héttel ezelőtt.

  • A pénzfeldobást, és ezzel az első támadás jogát a New York nyerte, de nem tudtak mit kezdeni a lehetőséggel. Támadhat a 49ers.

  • Miután a 49ers védelme hatodjára sackelte Eli Manninget a mai mérkőzés során, a visszahordás közben a Frisco játékosa, Williams elvesztette a labdát. Ismét a Giants jöhet, ráadásul mezőnygól-távolságban vannak.

  • Eli Manningék nem kockáztattak: előbb 26 yardról próbálták be a mezőnygólt, majd késleltetés miatt végül 31 yardról rúgta be Lawrence Tynes.

  • Indianapolisban tehát mégiscsak lesz valaki a pályán a Manning-családból. Ugyanakkor, amíg a Ravens rúgójátékosa, Cundiff az utolsó pillanatban elhibázott mezőnygól-kísérlete miatt valószínűleg nagyon sokáig lesz csapatának fekete báránya, addig a Giants-kicker Lawrence Tynes a 2008-ban abszolvált 47 yardos döntő gólja után ismét a nap hőse lett.