Hawaii sörmeccs, 100 pont a Pro Bowlon

2012.01.30. 12:04

Az ítéletidőben lejátszott konferenciadöntők után a hawaii napsütésben találkoztak a két amerikaifutball-divízió, az NFC és az AFC legnépszerűbb játékosai a Super Bowl előtt, hogy egy szórakoztatónak szánt sörmeccsen jussanak egymással dűlőre a többek között a két tavalyi Super Bowl-résztvevő irányító, Ben Roethlisberger (Pittsburgh Steelers) és Aaron Rodgers (Green Bay Packers) vezette csapatok. A Pro Bowlon a rajongók, az edzők és a játékosok által megszavazott alakulatok csapnak össze, de a részvétel alól érthető okokból mentesülnek a jövő heti Super Bowl résztvevői, vagyis a New York Giants és a New England Patriots játékosai.

A barátságos birkózást, két Larry Fritzgerald-touchdownt, eladott labdát, hosszú passzokat és sacket sem nélkülöző első félidő után 28-28-as eredménnyel mentek pihenőre a csapatok, miután passzolt yardok tekintetében a szezonban rekordot döntő Drew Brees (New Orleans Saints), valamint a San Diego Chargers irányítója, Philip Rivers is megfordult a pályán irányítóként.

A könnyed játék a félidő után is folytatódott. Az NFC irányítójaként beszálló, első szezonjában 4000 yardig jutó Cam Newton (Carolina Panthers) például egy látványos, 55 yardos passzt hajított csapattársa, Steve Smith kezei közé. Newtonhoz hasonlóan a Cincinnati Bengals újonc irányítója, Andy Dalton is először szerepelt az All Star-meccsen, és ha már ott volt, ő sem maradt adós touchdown-passzal, az AFC javára fordítva az eredményt. Kettejük részvétele ráadásul rekordot eredményezett, hiszen korábban még nem volt példa arra, hogy egy Pro Bowl-összecsapáson két újonc quarterback is pályára lépjen.

Az utolsó negyedben tovább záporoztak a pontok, ebből pedig leginkább a Miami Dolphins wide recievere, Brandon Marshall profitált, aki a meccsen négy touchdownt hozott össze, ezzel ő kapta az est legjobb játékosának járó MVP-címet. Az 59-41-re győző AFC-játékosok ötvenezer dollárral lettek gazdagabbak, de a vesztes NFC-delegáltak is huszonötezres fájdalomdíjjal távozhattak. Február ötödikén pedig a szezon legfontosabb mérkőzésén a New York Giants találkozik a New England Patriotsszel az indianapolisi Super Bowlon.