Videojátékban már nyert a Giants

2012.02.05. 19:10
A Madden NFL 2012 hagyományszerű Super Bowl-szimulációján a New York Giants megverte a New England Patriotsot 27-24-re. A szimulált SB-mérkőzések közül a játék az elmúlt nyolc döntőből hatszor helyesen tippelt: legutóbb épp az előző Giants-Patriots Super Bowl előtt tévedett.

A döntő 0.30-kor kezdődik, éjféltől kövesse az Indexen!

Az Electronic Arts a hagyományokhoz híven idén is megjósoltatta a Super Bowl végeredményét népszerű amerikai focis játékával. A Madden NFL 2012 az Eli Manning vezette New York Giantset hozta ki győztesen. A sorozat aktuális kiadása az elmúlt nyolc esztendőben hat alkalommal tippelt jól a végeredményre, igaz, legutóbb pont a 2008-as Giants-Patriots döntővel kapcsolatban lőtt mellé.

Az XLVI. Superbowl szimulációja drámai végjátékot hozott, hiszen az utolsó játékrészben 24-10-es Giants vezetés után állt fel a Patriots Brady vezérletével, és két perccel a vége előtt egyenlített. A hosszabbítás azonban elmaradt, miután a New York-iak Lawrence Tynes negyvenméteres mezőnygóljával nyertek. A döntő legjobb játékosa a Giants irányítója, Eli Manning lett, aki huszonötször passzolt sikeresen, és ezekből kettő touchdown-passz volt. A meccset idén a Madden Xbox360-as verziójával szimulálták.

A videojáték-sorozat kapcsán vált egyébként ismertté az úgynevezett Madden-átok is, az a sportoló, aki a termék éves kiadásának borítóján szerepelt, több esetben szerencsétlent szezont zárt. Daunte Culpepper, a Minnesota Vikings korábbi irányítója 2002-ben feszített a játék dobozán, majd ezután 22 interceptiont dobott a szezonban, de az elvesztett labdák rekordját is megdöntötte. A következő Maddent már az Eagles irányítójával, Donovan McNabbel népszerűsítették, aki a 11. héten szenvedett térdsérülést, amit komoly formahanyatlás követett. A running back Shaun Alexander a 2007-es Madden arca volt, de még az első forduló előtt megsérült és 6 meccset kellett kihagynia a regnáló legértékesebb játékosnak.

2010-ben Larry Fritzgerald és a Steelers safetyje, Troy Polamalu nézett farkasszemet a játék borítóján. Utóbbi szezonját több sérülés is hátráltatta, Fritzgerald pedig a Pro Bowlt hagyta ki hasonló okokból. Az átok 2011-ben Drew Breest, a New Orleans Saints irányítóját érte utol, a quarterback huszonkét interceptiont dobott, kétszer annyit, mint az előző szezonban. A Madden legutóbbi arca a Cleveland Browns running backje, Peyton Hills volt, akinek szintén számos meccset kellett kihagynia sérülések miatt.

Lovas Gergő