A párbajtőröző Boczkó ezüstérmes a párizsi Világkupán

2015.05.02. 19:57

Nagyszerű vívással ezüstérmet nyert Boczkó Gábor a férfi párbajtőrözők párizsi világkupaversenyén, írta az MTI.

   324 vívó alkotta hatalmas mezőny kezdte meg a küzdelmeket a francia fővárosban. A 2010-ben éppen ott világbajnoki bronzérmes Boczkó pénteken a csoportszakaszban veretlen maradt, ezzel közvetlenül a 64-es táblára jutott. Ott szombaton a japán Szakamoto Kejszukét 15-10-re, a dél-korei Kim Szeung Gut 11-7-re, Jung Dzsin Szunt 15-11-re, majd a francia Jean-Michel Lucenay-t 13-11-re verte, ezzel már biztos érmes volt.

A döntőbe az orosz Igor Turcsin 15-8-as legyőzésével jutott be, ahol 15-9-re kikapott a francia Alexandre Blaszycktól. A második hely kiharcolásával nagy sikert aratott,  több mint két év után léphetett ismét dobogóra Vk-állomáson.

A mostani hétvégén kezdődött meg a vívók 11 hónapos selejtezős időszaka a 2016-os riói olimpiára. A pontszerzési lehetőség egyszerre indult mind a hat szakág számára, a többiben azonban nem jutott magyar a legjobb nyolc közé.

Vasárnap csapatversenyeket rendeznek. A női párbajtőrözők Johannesburgban, a férfi tőrözők Szentpéterváron, a női tőrözők Tauberbischofsheimban, a női kardozók Pekingben, a férfi kardozók pedig Madridban versenyeznek.