Lábtoll-labda: ismét újszászi csapat nyerte a French Opent

2015.05.27. 00:25

Ismét újszászi győzelemmel fejeződött be a lábtoll-labdázók French Openje. A Canteleuban hatodik alkalommal rendezett, némileg a Davis-kupára hasonlító (két egyéni, két páros és egy hármas csapat) nemzetközi versenyre címvédőként érkeztek az Újszászi VVSE versenyzői, és a háromnapos közdelemben megvédték elsőségüket.

Az első nap selejtezőiből két 5-0-ás és egy 4-1-es győzelemmel mentek tovább. A második napon a csoportgyőztesek és csoport másodikak körében 4-1-re verték a tavalyi második helyezett német FFC Hagent. Herczeg Gábor 15-21, 21-12, 21-12 nyert az egyéni Európa-bajnok David Zentarra ellen. A Herczeg Gábor, Tóth Gábor páros 21-6, 21-7-re verte a németek Max Duschene, Tim Blaga duóját. A Herczeg Gábor, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor összeállítású csapat is jól vitézkedett: 21-19, 21-17-re verték David Zentarra, Christophe Zentarra, Max Duschene egységet. A negyedik győzelmet Bérczes Róbert szerezte Tim Blaga (21-8, 21-10) legyőzésével. A Zentarra fivérek egy páros megnyerésével mérsékelték vereségüket. Nem járt jobban a hazai rivális Nagykanizsa Zemplén SE férfi (3-2) és női csapata sem (5-0).

Az elődöntőben a csoportmérkőzések során egyszer már legyőzött finn Helsingin SJP volt az ellenfél. Az újszásziak 4-1-gyel jutottak a fináléba, ahol a másik német csapat, a Flying Feet Haspe várt rájuk. A magyarok az első három mérkőzésen lerohanták ellenfelüket. A két utolsó mérkőzés már csak formalitás volt. A cserék mérkőzésein a németek voltak a jobbak.

Végeredmény
1. Újszászi VVSE (Bérczes Róbert, Herczeg Gábor, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor)
2. Flying Feet Haspe
3. FFC Hagen
4. Helsingin SJP
5. Nagykanizsa ZSE (Baranyai Benett, Kunics Bence, Lukács Márton, Takács Endre)
7. Nagykanizsa ZSE (Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma)

 A nők a férfiakkal együtt versenyeztek A szeptemberi római világbajnokságra készülő kanizsai lányok hetedik helye figyelemre méltó. Természetesen ők nyerték a női versenyt a német FFC Hagen és a francia Marseille Plumfoot előtt.