Kétszáz versenyzőt várnak a hegyikerékpáros diákolimpia döntőjére

2015.06.05. 09:51
A 2014/2015-ös tanévben új szisztéma szerint, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének gondozásában, kétszintű rendszerben rendezik a Mountain Bike Diákolimpiát. A döntő június 6-án, Veszprémben lesz.

A veszprémi országos döntő indulói létszáma várhatóan a tavalyit is túlszárnyalja: a rendezők több mint 200 főt várnak június 6-án a Kolostorok és kertek völgyébe.

Az indulók a teljes országot lefedő területi döntők résztvevői közül kerülnek ki. A hét területi döntő helyszínének kiválasztásakor a földrajzi szempontok mellett a rendező egyesület utánpótlás-nevelő aktivitása is közrejátszott. Így kerültek az áprilisban és májusban megrendezett területi döntők a Bükkszentkereszten, Csömörön, Nagykovácsiban, Salgótarján, Sopronban, Szegeden és Veszprémben működő egyesületekhez.

A területi döntőkön összesen 350 fő nevezését regisztrálták, akiknek nagy része a licensz nélküli, azaz a B kategóriából került ki. Közülük az első hat helyezettnek van lehetősége részt venni az országos döntőn. Először egy ügyességi pályát teljesítenek a versenyzők, majd az ott gyűjtött hibapontokat másodpercbüntetésre váltva indulnak a körversenyen.