Vereséget szenvedett a női tőrcsapat

2015.06.11. 10:40

A magyar női tőrcsapat nem jutott be a legjobb négy közé a montreux-i vívó Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután ráadástussal kikapott a német válogatottól. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella összetételű magyar együttes végig kiélezett asszót vívott riválisával, írta az MTI.

A meccs során egyetlen párharc után sem volt nagyobb egy tusnál a különbség, mégis, az utolsó párban már úgy tűnt, hogy a hétfőn egyéniben bronzérmes Mohamed a magyarok javára dönti el a csatát, 1:15 perccel a vége előtt már öt találattal is vezetett, ellenfele, Carolin Golubytskyi azonban egyenlített. A ráadásban a 39 éves magyar volt a kedvezményezett, 40 másodperc után azonban a német parádriposztja talált, így a magyarok az ötödik helyért folytathatják a küzdelmeket.

A riói olimpián nem szerepel a programban a női tőrözők csapatversenye, így ebben a szakágban - ahogy a férfi kardozóknál is - csak egyéniben lehet kvalifikációt szerezni az olimpiai játékokra.

Negyeddöntő:

Németország-Magyarország 29-28

Olaszország-Románia 45-21

Oroszország-Ukrajna 45-23

Franciaország-Lengyelország 45-22

Az elveszített negyeddöntő után a hetedik helyen végzett a magyar női tőrcsapat a montreux-i vívó Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a helyosztókon vereséget szenvedett az ukrán együttestől, majd legyőzte Románia válogatottját.

A németekkel szemben drámai végjáték után, ráadástussal elbukott negyeddöntős csatát követően az egyéniben bronzérmes Mohamed Aida helyett Jeszenszky Szilvia vívott Knapek Edina és Varga Gabriella mellett. A mérkőzés az első négy párban még izgalmas volt, két tussal vezettek az ukránok, a folytatásban azonban egyoldalúvá vált a párharc, s végül 45-20-ra kapott ki az együttes.

A hetedik helyért a románok voltak az ellenfelek, Mohamed visszatért, a magyarok pedig fölényes, 45-21-es győzelemmel búcsúztak az Eb-től.

az 5-8. helyért:

Ukrajna-Magyarország 45-20

a 7. helyért:

Magyarország-Románia 45-21

elődöntő:

Olaszország-Franciaország 45-36

Oroszország-Németország 45-20