Utolsó előtti a magyar női váltó a lovaglás előtt

2015.06.30. 14:49

Az első két számot követően a 16. helyen áll a Szávai Liliána, Ormándi Rebeka páros a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében. A két junior korú magyar 2:08.07 perc alatt úszta le a 2x100 métert az Olimpiai Park nyitott 50 méteres medencéjében, ezzel kilencedik volt a vívás előtt a 17 csapatot felvonultató mezőnyben.

A második számban aztán még hátrébb csúsztak a magyarok, mivel - elsősorban az elején - nem tudták felvenni a felnőtt mezőny ritmusát. Sokáig két győzelem mellett csak vereségek sorakoztak, s bár később néhány asszót sikerült nyerni, összességében ez így is csak 15. helyet ért az úgynevezett körvívásban, melyben minden csapat összecsapott egymással. Szávai hét ellenfelét győzte le és kilenctől kapott ki, Ormándi pedig 4/12-vel zárt.

Ez után a mezőny átsétált a néhány száz méterre lévő következő helyszínre, ahol a lovaspálya és a lőtér közötti emelt páston a bónuszvívásra került sor. Ebben a második számban addig szerzett pontok alapján utolsó csapat vívott először az utolsó előttivel, majd a győztes - a japán kettős - maradhatott a páston és csapott össze a 15.-kel, azaz a magyar párossal.

Ebben is az ázsiaiak voltak jobbak, így ők folytathatták tovább, míg a magyarok nem szereztek bónuszpontot. Itt minden győzelem egy pontot ért, ami a zárószámban, a lövészetekkel megszakított futásban egy másodpercnek felel majd meg: minél több pontot gyűjt egy csapat az első három számban, annál kisebb különbséggel rajtolhat majd a kombinált versenyben az akkori éllovas után. (MTI)

Az állás két szám után:

1. Olaszország 564 pont

2. Kína 558

3. Oroszország 557

...16. Magyarország 489