Universiade: negyedik a gyalogló Hellebrandt Máté, ötödik a Gondos, Kormos műugró duó

2015.07.09. 18:54

A gyalogló Hellebrandt Máté a negyedik helyen végzett a férfiak 20 kilométeres versenyében a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén, melynek csütörtöki versenynapján a Gondos Flóra, Kormos Villő páros 3 méteres szinkronműugrásban az ötödik helyet szerezte meg.

A már riói olimpiai szinttel rendelkező Hellebrandt nagyszerűen versenyzett a szakadó esőben, a táv második felében folyamatosan hagyta maga mögött riválisait, végül 1:23.50 órás idővel a legjobb európaiként ért célba a negyedik helyen.

A műugróknál a magyar kettős 249,00 ponttal zárt az ötödik helyen, ami azért is nagy teljesítmény, mert Kormos napok óta nem tudott edzeni fülgyulladása miatt.

A női kosárlabdázóknak az amerikaiak elleni negyeddöntőben nem volt esélyük: a magyar csapat az első negyed után még csak öt ponttal volt lemaradva, ám ezt követően folyamatosan nőtt a különbség, végül 84-43-ra nyert az amerikai együttes. Mindez azt jelenti, hogy a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet a válogatott.

A férfi kézilabda-együttes szintén kikapott csütörtökön: az eddig százszázalékos csapatot harmadik csoportmeccsén a brazilok győzték le 34-26-ra.

Korábban a női vízilabdacsapat kétgólos, 7-5-ös vereséget szenvedett Kanadától, így nem jutott elődöntőbe. (MTI)  • Hírek
  • Lakáshitel