Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A párbajtőrőző Szász Emese a 16 között kiesett a vívó-vb-n

2015.07.15. 16:31

A magyarok közül utolsóként Szász Emese is kiesett a női párbajtőrözők egyéni versenyéből a moszkvai vívó-világbajnokságon, írj az MTI.

Két könnyű mérkőzés után egy nehéz várt rá a legjobb 16 között, mivel Simona Ghermannal kellett összecsapnia. A román vívó 2012-ben Európa-bajnok volt egyéniben, csapatban pedig ötször nyert Eb-t és kétszer világbajnokságot. Ezzel együtt Szász számított esélyesebbnek, már csak azért is, mert ő vezeti a világranglistát.

A világbajnokságon 2010-ben ezüst-, 2006-ban és 2013-ban bronzérmes magyar párbajtőröző ugyanakkor egyáltalán nem érezte a ritmust és a távolságot, legtöbb akciója eredménytelenül zárult, hibáit pedig nagyon magabiztosan használta ki Gherman. Az első szakasz passzivitás miatt csak bő egy percig tartott, a másodikban viszont a román vívó nyolc találatot adott, miközben Szász csupán kettőt. A második pihenőt követően sem változott a helyzet, a magyar vívó nem tudott újítani, így esélye sem volt arra, hogy fordítson.

Szász a 9., Antal Edina a 25., Budai Dorina a 41., Révész Julianna pedig a 47. helyen végzett.

Női párbajtőrben rendeznek majd csapatversenyt is a jövő évi olimpián, így a legjobb az lenne, ha a válogatottnak sikerülne kvótát szereznie. Ebben az esetben ugyanis egyéniben is biztossá válna három magyar riói indulása. Az egyéni szereplés akkor kerül előtérbe, ha a csapat lemaradna a játékokról. Szász az eddigi eredményeivel - többek között a júniusi Eb-bronzával, illetve a mostani helyezésével - kedvező helyzetben van. A kvalifikációs időszak jövő tavasszal zárul.

Eredmények, női párbajtőr:
    a 64 között:
Szász Emese-Danijela Ilic (szerb) 15-6
Antal Edina-Man Vaj Vivian Kong (hongkongi) 15-11
Mara Navarria (olasz)-Révész Julianna 14-11
Nathalie Moellhausen (brazil)-Budai Dorina 15-10
    a 32 között:
Szász-Coraline Vitalis (francia) 15-9
Jana Semjakina (ukrán)-Antal 15-10
    a 16 között:
Simona Gherman (román)-Szász 15-8