Már csak Imre Géza van versenyben

2015.07.15. 15:47

Imre Géza bravúros sikerrel bejutott a férfi párbajtőrözők nyolcaddöntőjébe, Boczkó Gábor és Rédli András ugyanakkor a 32 között kiesett a moszkvai vívó-világbajnokság szerdai versenynapján, írta az MTI.

A főtábla második körének párosítását látva előzetesen éppen Imre dolga tűnt a legnehezebbnek, mivel a tavalyi vb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes dél-koreai Park Kjung Duval kellett megmérkőznie, míg Boczkóra például a világranglistán 102. Patrick Jörgensen várt.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 40 éves Imre végig kiválóan tartotta magát, és az első három perc után 4-4, a másodikat követően pedig 7-7 volt az állás. Az utolsó szakaszban aztán az 1996-os olimpián harmadik helyezett magyar párbajtőröző nagyobb rutinja érvényesült, s nagyon szép találatokat adva végül 15-10-re győzött.

A rangsorban hatodik, az idei Eb-n bronzérmes Boczkót ugyanakkor alaposan meglepte dán riválisa, aki a meccs elejétől szépen használta ki, hogy ellenfele egyáltalán nem találja a ritmust, rendszeresen röviden szúr. A dán vívó így már 10-4-re is vezetett. A láthatóan nagyon ideges magyar párbajtőröző a bíróval is többször vitázott, ennek ellenére összeszedte magát, és egészen 9-10-ig csökkentette hátrányát, ekkor azonban két újabb hiba után ismét jelentősre nőtt a különbség, s Jörgensen végül 15-11-re győzni tudott.

Kikapott Rédli is. Az elmúlt éve egyéni Európa-bajnoka nem tudta feltartóztatni a világranglistán kilencedik, sokkal pontosabban vívó francia Ronan Gustin támadásait, így a különbség egyre nőtt, egészen hat találatig. A nyolc közé kerülésért Imre Géza az ukrán Bohdan Nyikisinnel csap majd össze.

Férfi párbajtőr:

A 32 között:

Imre-Park Kjung Du (dél-koreai) 15-10

Ronan Gustin (francia)-Rédli 15-9

Patrick Jörgensen (dán)-Boczkó 15-11