Hetedik a férfi kardválogatott a vb-n

2015.07.17. 18:30

Negyeddöntős veresége után a következő mérkőzésén is kikapott, majd utolsó pástra lépése alkalmával nyert a magyar férfi kardválogatott, ezzel a hetedik helyen végzett a moszkvai vívó-világbajnokságon, írja az MTI. 

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat előbb az amerikaiakkal találkozott, és négy tussal maradt alul. Az összecsapás közepén az amerikaiak tíz találattal is vezettek, innen sikerült visszazárkózni annyira, hogy az utolsó, azaz a kilencedik asszó már 39-40-ről kezdődött.

Szilágyi azonban az egyéniben ezüstérmes Daryl Homer elleni párharcot nem tudta megnyerni. Hasonló helyzetbe került a dél-koreaiak elleni mérkőzésen is, de most a végén 6-4-re verte Kim Jung Hvant. Ezzel nem csak hogy ledolgozta korábbi egytusos hátrányát, hanem még a győzelmet is kiharcolta.

Az amerikaiakkal szemben Szatmári ugyanannyi találatot adott, mint amennyit kapott, míg Decsi mínusz eggyel, Szilágyi pedig mínusz hárommal zárt, az olimpiai bajnok dél-koreaiak ellen Decsi plusz egyet vívott, Szilágyi és Szatmári pedig döntetlenre hozta ki három-három asszóját. 

Ebben a szakágban nem lesz csapatverseny az olimpián, így a kvótaszerzés csak egyéniben lehetséges.

Eredmények, férfi kard csapat:

    ------------------------------ 

negyeddöntő:

Oroszország-Magyarország 45-36

Németország-Egyesült Államok 45-40

Olaszország-Románia 45-32

Franciaország-Koreai Köztársaság 45-44

    az 5-8. helyért:

Egyesült Államok-Magyarország 45-41

    a 7. helyért:

Magyarország-Koreai Köztársaság 45-44

    elődöntő:

Oroszország-Németország 45-32

Olaszország-Franciaország 45-39

    csütörtökön vívták:

    a 32 között:

Magyarország-Ausztrália 45-16

    a 16 között:

Magyarország-Ukrajna 45-43