Vb-negyeddöntős a női tőrválogatott

2015.07.18. 14:26

A németek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokságon. A mostani lebonyolítás szerint a legjobb nyolc csapat vasárnap folytatja, míg az alsó ágra kerültek még szombaton eldöntik a helyezéseket, írja az MTI.

A Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes papíron erősebb ellenféllel csapott össze, legalábbis a németek jelenleg a hatodik, míg a magyarok a 11. helyen állnak a világranglistán. A mérkőzésen ez egyáltalán nem érződött, Mohamed és Knapek magabiztosan hozta első asszóját, a 9-1-es vezetés pedig megadta az alaphangot. A tekintélyes előny időnként fogyott, máskor pedig még nőtt is, és a végéig hat találat megmaradt belőle. Mohamed és Knapek mellett Varga jutott szerephez.

A magyar csapat vasárnap a világranglistán harmadik helyezett amerikaiakkal mérkőzik az elődöntőbe kerülésért.

A férfi tőrözőknél a magyaroknak már a 16 közé jutásért is vívniuk kellett, mégpedig az ukránokkal, akiktől sima vereséget szenvedtek, ezzel be is fejezték szereplésüket. A mérkőzésen Szabados Gábor, Szabados Kristóf és Dósa Dániel lépett pástra, Németh Gábor nem vívott.

Női tőrben 18, férfi tőrben 27 csapat indult.
 


    Eredmények:
    női tőr csapat:
    a 16 között:
Magyarország-Németország 45-39

    férfi tőr csapat:
    a 32 között:
Ukrajna-Magyarország 45-25