Vívó-vb: ráadástussal negyedik a női tőrcsapat

2015.07.19. 16:02

A bronzmérkőzésen elszenvedett egytusos vereséggel a negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság zárónapján. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes a franciákkal mérkőzött azután, hogy az amerikaiakat a negyeddöntőben legyőzte, majd az olaszoktól az elődöntőben kikapott, írja az MTI.

Az első párban Knapek ellen 5-3-ra nyert Ysaora Thibus, de aztán sorozatban három magyar sikerrel zárult asszó következett: előbb Mohamed bizonyult jobbnak Anita Blaze-nál, majd Varga Astrid Guyart-nál, végül Knapek is megverte Blaze-t. A következő párban ugyan Varga egy tussal, 6-5-re kikapott Thibus-től, de így is 25-21-re vezettek még a magyarok. A hatodik asszó viszont nagyon rosszul alakult, az egyébként jól vívó Mohamed ezúttal képtelen volt megszúrni Guyart-t, aki hétszer is jól talált.

A francia fordítás után Varga győzött, mégpedig négy tussal a csereként beállt Pauline Ranvier ellen, ezzel már ismét a magyaroknál volt az előny, amint a passzív Knapek és Guyart pástra lépése után is. Mohamed és Thibus 31-30-ról kezdte mérkőzést, majd előbb a magyar tőröző ellépett 35-32-re, azután a francia egyenlített 36-36-ra. A hosszabbításban Thibus vitte be a győztes találatot nyolc másodperccel az egy perc lejárta előtt.

A bronzmérkőzésen Varga vívott nagyon eredményesen, ő hattal több tust adott, mint amennyit kapott, míg Knapek plusz eggyel, Mohamed viszont - a ráadásban esett találatot nem számítva is - mínusz héttel zárt. Ebben a szakágban nem rendeznek csapatversenyt az olimpián, így a 11 hónapos kvalifikációs időszakban csak egyéniben lehet kvótát szerezni. 

    Eredmények, női tőr csapat:

    negyeddöntő:

Oroszország-Lengyelország 45-38

Franciaország-Koreai Köztársaság 45-41

Magyarország-Egyesült Államok 45-35

Olaszország-Japán 45-25

    elődöntő:

Oroszország-Franciaország 45-41

Olaszország-Magyarország 45-18

    a 3. helyért:

Franciaország-Magyarország 37-36    

    döntő:

Olaszország-Oroszország 45-36

    szombaton vívták:

    a 16 között:

Magyarország-Németország 45-39