Boglárka
19 °C
35 °C

Öttusa: Kovács Sarolta először, Kasza Róbert harmadszor magyar bajnok

2015.07.26. 15:17

Kovács Sarolta és Kasza Róbert egyéni győzelmével, valamint a BHSE női és a Volán Fehérvár férfi A csapatának sikerével zárult a NuSkin nyílt országos öttusabajnokság.

Az ob-t ezúttal a hagyományokkal szakítva rendezték meg: nem egy-egy nap jutott a férfiak és a nők versenyére, hanem az első napon, szombaton, mindkét nem képviselői vívtak és lovagoltak, majd vasárnap teljesítették az úszást, valamint a futásból és lövészetből álló kombinált számot. A változtatást a válogatott versenyzők kérték, akik hétfő hajnalban franciaországi magaslati edzőtáborba utaznak és nem szerettek volna az elutazás előtti napon késő estig versenyezni.

A nőknél az első nap után a mindössze 18 éves Simon Sarolta vezetett - a Csepel SC versenyzője végül negyedik lett -, aki a női mezőnyből egyedül volt képes hibátlan, 300 pontos lovaglásra. A vasárnapi úszás után azonban a vb-ezüstérmes, rutinos Kovács Sarolta állt az élre, aki a futásból és lövészetből álló kombinált számban megőrizte ezt a pozíciót és megszerezte első egyéni bajnoki címét.

A férfiaknál a címvédő Kasza Róbert és az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám holtversenyben nyerte a vívást, ezután Kasza jól lovagolt, míg Marosi hibázott. 

A befejező kombinált számnak Kasza vágott neki elsőként, őt követte három másodperccel lemaradva Demeter Bence, Marosi az elsőtől 37 másodpercnyire hatodikként rajtolt. A kombinációban legjobban teljesítő Marosi feljött a harmadik helyre, míg Kaszát nagyon szorongatta Demeter Bence, de a KSI versenyzője megvédte címét, így 2012, 2014 után harmadszor lett egyéni bajnok, írja az MTI az ob összefoglalójában.

    Eredmények:

    férfiak:

    egyéni:

1. Kasza Róbert (KSI) 1501 pont

2. Demeter Bence (Volán Fehérvár) 1498

3. Marosi Ádám (BHSE) 1470

    csapat:

1. Volán Fehérvár A (Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence) 4387 pont

2. Alba Öttusa SE A (Klis Krisztián, Strobl Krisztián, Telek Máté)   4253

3. KSI (Kasza Róbert, Regős Gergely, Bruckmann Gergő) 4250

    nők:

    egyéni:

1. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1345 pont

2. Földházi Zsófia (KSI) 1322

3. Zs. Tóth Anna (UTE) 1303

    csapat:

1. BHSE (Szávai Liliána, Józan Beáta, Bartha Lucia) 3617 pont

2. Alba Öttusa SE A (Palkovics Karolina, Ormándi Rebeka, Alekszejev Tamara) 3537

3. Volán Fehérvár A (Kovács Sarolta, Molnár Erika, Slett Kinga) 3337