Sportlövő-vk: Sidi és Péni is egy körrel maradt le a döntőről

2015.08.14. 10:40

Az egyaránt olimpiai kvótás Sidi Péter és Péni István egy körrel maradt le a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számának döntőjéről az azerbajdzsáni Gabalában zajló világkupaversenyen, írja az MTI.

Mindkét magyar jól lőtt a pénteki 120 lövéses alapversenyben, melyet 1173 körrel zártak, ám ez nem volt elég a nyolcas fináléhoz: Sidi a kilencedik, Péni a tizedik lett.

A 18 éves Péni István a hétfői légpuska számban is egy hajszállal szorult ki (egy tizedkörrel) a döntőből, akkor azonban olimpiai kvótát ért számára a kilencedik hely. Most szintén elégedett lehet, mivel sikerült beállítania a tegnapi selejtezőben elért junior országos csúcsát.

Sidi Péter, a szám korábbi világ- és Európa-bajnoka számára ugyancsak jól sikerült a gabalai vk, mivel a mostani kilencedik helye mellett légpuskában a negyedik helyen zárt, míg fekvőben 21. lett.

A nap másik számában, női légpisztolyban a szintén riói résztvevő, vb- és Eb-harmadik Tobai-Sike Renáta 380 körös eredménnyel a 18. helyet szerezte meg, míg Nemes Adrienn 374-gyel az 57.-et.

Gabala az idei utolsó kvótaszerző versenye a puskás és pisztolyos szakágnak, egyben az egész kvalifikációs sorozatban az utolsó előtti a puskásoknak, pisztolyosoknak és koronglövőknek. Az azeri városban a légfegyveres számokban 3-3, míg a többiben 2-2 olimpiai helyet osztanak ki. A verseny szombati zárónapján a férfi traposok kétnapos küzdelme zárul le. A mezőnyben három magyar, Hegyi Norbert, Romano Mario Imre és Szollár András érdekelt.

Eddig Sidi, Péni és Tobai-Sike mellett a puskás Szabián Norbert, illetve a pisztolyos Csonka Zsófia vívta ki az olimpiai indulás jogát.