Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

A Coca-Cola Magyarország újra támogatja az MPB-t

2015.09.04. 15:01

A Coca-Cola Magyarország újraindítja a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) idén májusban felfüggesztett támogatását. Pénteki közös közleményük szerint a cég a szponzori együttműködés során a jövőben az MPB éves sportszakmai tervének megvalósítását támogatja, írta az MTI.

A szponzorálást az MPB vezetésével kapcsolatos botrány miatt függesztette fel a vállalat, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, többek között vezetői indokolatlan utazásaival kapcsolatban. Gömöri június 16-án nemcsak elnöki posztjáról mondott le, hanem közös megegyezéssel megszüntette a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését is.

Szabó Lászlónak, az MPB új elnökének egyik legfontosabb célkitűzése, hogy helyreállítsa a szervezet iránti bizalmat és átláthatóbbá tegye annak működését - áll a közleményben.

"Nem pusztán a támogatás újraindulása a fontos, hanem az, hogy helyreállt a bizalom a Magyar Paralimpai Bizottság iránt - mondta Szabó László. - Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékonyan végezhessük a sportolók érdekében folytatott munkánkat és minden erőnkkel a jövő évi paralimpiára készülhessünk."

"A Paralimpiai Bizottság új vezetésében biztosítva látjuk a szponzori támogatások átlátható és hatékony felhasználását" - idézi a közlemény Tóth Valentint, a cég kommunikációs vezetőjét.

A Coca-Cola Magyarország 2008 óta támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottságot, a világcég pedig - az 1928-as amszterdami olimpia óta - a legrégebbi hivatalos támogatója az olimpiai mozgalomnak.