Két magyar páros a pingpong Eb főtábláján

2015.10.01. 15:42

A Madarász Dóra, Pergel Szandra és a Lakatos Tamás, Szudi Ádám duó is százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg selejtezőcsoportját a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokság párosversenyében, így mindkét kettős feljutott a 32-es főtáblára.

Kosiba Dániel és a finn színekben versenyző Oláh Benedek ugyanakkor csütörtökön alulmaradt egy török riválissal szemben, így a második lett a négyesében, s ez nem ért továbbjutást. Ambrus Krisztina és Nagyváradi Mercédesz kettőse ugyancsak búcsúzott.

Párosban pénteken kezdődnek a főtáblás küzdelmek, Póta Georgina a román Elizabeta Samarával, valamint Pattantyús Ádám a görög Gionisz Panagiotisszal alanyi jogon tagja a legjobb 32 mezőnyének. Az egyes számok főtábláin csütörtökön délután rendezik az első fordulós mérkőzéseket, tudósított az MTI.

Páros selejtező, 3. forduló

Női páros:

1. csoport: Madarász Dóra, Pergel Szandra - Katyerina Baravok, Darja Trigolosz (fehérorosz) 3-0 (5, 7, 4). A Madarász, Pergel kettős megnyerte csoportját, s ezzel feljutott a főtáblára.

3. csoport: Ana Maria Erdelji, Gabriela Feher (szerb)- Ambrus Krisztina, Nagyváradi Mercédesz 3-0 (5, 6, 11). Az Ambrus, Nagyváradi kettős a harmadik lett a csoportjában, így búcsúzott.

Férfi páros:

4. csoport: Lakatos Tamás, Szudi Ádám - Andrei Filimon, Romania Ovidiu Ionescu (román) 3-1 (6, -10, 6, 11). A Lakatos, Szudi kettős megnyerte csoportját, s ezzel feljutott a főtáblára.

7. csoport: Ahmet Li, Gencay Menge (török)-Kosiba Dániel, Oláh Benedek (magyar, finn) 3-2 (-9, 10, -4, 6, 4). A Kosiba, Oláh kettős második lett csoportjában, s búcsúzott.