Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szovjet laktanya helyén nyílt vívó- és birkózócsarnok

2015.10.15. 21:38

Átadták a XVI. kerületi Kertvárosi Vívó SE és a Kertváros SE új vívó- és birkózócsarnokát Erzsébetligeten, a volt szovjet laktanya területén, számolt be az MTI.

    A csütörtöki eseményen - melyen megjelent a két sportág képviseletében Szilágyi Áron, Farkas Péter, Varga János, Kocsis Ferenc és Komáromi Tibor is - Kovács Péter polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban szinte minden évben adtak át új sportlétesítményt a környéken.
    Az erzsébetligeti területrendezés mintegy 400 millió forintba került, ebből a vívó- és birkózócsarnok több mint 150 millióba.
    A polgármester kiemelte, hogy néhány éve a nulláról kezdték el a működésüket a kertvárosi klubok, ma már vívóik és birkózóik is komoly rangot harcoltak ki maguknak az országban. Elsősorban az utánpótlás korosztályban remekelnek, de hozzátette, biztos abban, hogy fiatal sportolóik hamarosan nemzetközi szinten is sikeresek lesznek.
    Az eseményen Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke egy álom megvalósulásának nevezte az új létesítményt.
    Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, a Kertváros SE elnöke azt hangsúlyozta, hogy a szövetség számára fontos az infrastruktúra fejlesztése a sportágban. A klub első számú versenyzője, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Módos Péter zavartalanul készülhet.
    A létesítményben a vívók és a birkózók mellett a szumósok is külön termet kaptak.