Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Tovább csökkent a női párbajtőrcsapat esélye az olimpiai kvótára

2015.10.25. 16:18

A 13. helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a Legnanóban rendezett világkupaversenyen, ezzel egy esélyt elszalasztott arra, hogy közelebb zárkózzon a riói kvótát érő ranglistahelyezésekhez. Az Antal Edina, Hormay Adrienn, Révész Julianna, Szász Emese összeállítású együttes a hongkongiakat 45-32-re verve jutott be a legjobb 16 közé, a negyeddöntőért vívott, nagy taktikai csatát hozó mérkőzésen azonban 22-17-re kikapott a franciáktól, mégpedig úgy, hogy az utolsó párharc előtt 13-12-re vezetett, írja az MTI.

Alsóágra kerültek meglepetésre a házigazda olaszok is, akiktől a magyarok 42-38-as vereséget szenvedtek, majd Tajvan 43-27-es és Svájc 45-28-as legyőzésével zártak a 13. helyen.

A magyarok olimpiai részvétele még nem úszott el, három állomás van hátra a kvalifikációs sorozatból, de egyre inkább nagy bravúrok szükségeltetnek a riói részvétel kiharcolásához.

A férfiaknál is elmaradt a remélt siker, a párbajtőr-válogatott a 11. helyen végzett a berni világkupaversenyen. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a nyolcaddöntőben egyetlen tussal kapott ki a csehektől 36-35-re, majd a japánok legyőzése és a svájciak elleni vereség után a 11. helyen zárt.

A válogatottnak még három esélye van arra, hogy a ranglistán előrébb lépjen és megszerezze a riói kvótát. Ehhez a legjobb ötbe kell kerülnie. A franciák és az ukránok biztos kijutónak számítanak, a többi helyre szoros a verseny többek között a németekkel, oroszokkal, svájciakkal és az olaszokkal.