Béla
13 °C
27 °C

A Kansas lett a baseballbajnok Amerikában

2015.11.02. 12:33

A Kansas City Royals nyerte meg az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) idei szezonját, miután a fináléban (World Series) 4-1-re legyőzte a New York Mets csapatát.

A Royals nagyszerűen teljesített a rájátszásban, előbb 3-2-re győzött a Houston Astros ellen, majd a nagy esélyesnek tartott Toronto Blue Jayst verte 4-2-re az Amerikai főcsoport fináléjában.

A World Seriesben előzetesen mindenki nagy csatát várt a Kansas City és a Nemzeti főcsoportot imponáló játékkal megnyerő New York Mets között, a Royals azonban végül simán győzött. A csapat erejét jól mutatta a sorozat vasárnapi, ötödik meccse is, melyen a Mets 2-0-ra vezetett az utolsó, kilencedik szakasz (inning) előtt, ám a kansasiek egyenlítettek, majd a 12. játékrészben 5 pontot elérve, 7-2-re megnyerték a meccset.

Az 1969-ben alapított Kansas City Royals - mely a tavalyi nagydöntőben 4-3-ra kikapott a San Francisco Giantstől - története második bajnoki címét szerezte meg. Az elsőt még 1985-ben nyerte a klub.

A World Series legjobb játékosának Salvador Perezt választották meg, aki az öt meccsen közel 37 százalékos hatékonysággal ütött. (MTI)