Maximum egy vívócsapatunk lesz Rióban

2016.01.24. 22:52

Nem ért el kiemelkedő eredményt a magyar női párbajtőrcsapat a barcelonai világkupaversenyen, ezzel eldőlt, hogy ebben a szakágban csak egyéniben lehet magyar résztvevője a riói olimpiának.

A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Kun Anna összeállítású együttesnek dobogós helyen kellett volna végeznie ahhoz, hogy maradjon esélye a csapatkvóta megszerzésére. A magyarok az egyiptomiak elleni 45-37-es győzelemmel kezdtek, majd a nyolcaddöntőben 17-14-re kikaptak a dél-koreaiaktól úgy, hogy a szoros taktikai csatát hozó mérőzés jelentős részében egy-két tussal vezettek. A vereség következtében az alsó ágra kerültek, ahol 45-27-re alulmaradtak a japánokkal szemben, majd 42-29-re verték a venezuelaiakat, végül 45-40-re kikaptak a németektől. Így a 14. helyen fejezték be a versenyt, amelyben 26 csapat indult.

A férfi párbajtőrözők sorsa majd február 14-én dől el, ők most jelenleg kvótát érő helyen állnak, de nem csak rajtuk múlik, meg tudják-e tartani. Más csapatnak esélye sincs a részvételre.

Egyéniben Szász Emese riói kvótát érő helyen áll. A kvalifikációs időszak márciusban zárul, írja az MTI.