Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes tőrben

2016.02.12. 18:56

A világ- és Európa-bajnok Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet nyert a tőrözők pénteki versenyében az egri kerekesszékes vívó világkupán.

A viadal honlapja szerint az athéni és londoni paralimpián ezüstérmes magyar vívó az A sérültségi kategóriában a legjobb 16 között az orosz Alena Jevdokimovát győzte le 15-12-re, majd a negyeddöntőben a hongkongi Justine Charissa NG ellen nyert 15-9-re. A fináléért a kínai Csing Piennel vívott, és 15-12-re kikapott.

A B sérültségi kategóriában a negyeddöntőig jutott Dani Gyöngyi - aki a csütörtöki nyitónapon legjobb magyarként nyolcadik volt párbajtőrben -, s végül ötödikként végzett.

Az egri vk - melyen 25 ország 158 versenyzője, köztük 20 magyar vesz részt - vasárnapig tart. A viadal a paralimpiai kvalifikációs sorozat része, ezen kívül még egy vk-fordulóra és az Európa-bajnokságra kerül sor, majd május végén válik véglegessé a riói indulók névsora. Jelenleg öt kerekesszékes vívó paralimpiai részvétele tűnik biztosnak, de Szekeres Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli - amint azt a hétfői sajtótájékoztatón az MTI-nek elmondta -, hogy a létszám még egy fővel bővülhet. (MTI)