Négy magyar női birkózóérem Kijevben

2016.02.15. 14:20

Négy érmet szerzett a magyar női birkózó-válogatott a Kijevben rendezett nemzetközi versenyen, írta az MTI.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a tíz ország sportolóit felvonultató női versenyben Sleisz Gabriella 60 kilogrammban második lett, míg Sastin Marianna (63 kg), Dénes Mercédesz (53 kg) és Wilson Vanessa (69 kg) egyformán a harmadik helyen végzett. Galambos Ramóna ötödikként zárt, miután a bronzmeccsen Dénessel szemben alulmaradt.

A magyarok kéthetes kijevi edzőtáborozást zártak le a versennyel, melyen a csapat egyik legjobbja, a tavalyi Európa Játékokon győztes Barka Emese nem indult, miután meghúzódott a válla, s Gulyás István szövetségi kapitány nem akart egy súlyosabb sérülést kockáztatni.

"Nem túl nagy létszámú, de igen sűrű mezőny jött össze, amelyben mindenki helytállt. Elégedett vagyok a lányokkal, különösen két hét edzőtáborozás után. Sastin Marianna bronzmérkőzése tetszett a legjobban, ám a többiek is mutattak pozitívumokat" - nyilatkozta a szakvezető, hozzátéve, hogy csütörtöktől Svédországban folytatják a felkészülést a márciusi, rigai Európa-bajnokságra, s az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyekre.