Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeres vk-szereplésével közelebb az olimpiához a kardozó Márton Anna

2016.02.20. 18:23

Márton Anna a hatodik helyen végzett a női kardozók belgiumi világkupaversenyén, Sint-Niklaasban, ezzel még közelebb került az olimpiai kvóta megszerzéséhez, írja az MTI.

Márton francia, ukrán és tunéziai ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol a világbajnok, világranglista-vezető orosz Szofija Velikajától 15-11-re kapott ki. A tavaly vb-bronzémes magyar vívó egészen közel került a riói részvétel kiharcolásához, ettől már csak a matematika választja el, de ha vasárnap a lengyelek csapatban kijutnak az olimpiára, Márton riói indulása az utolsó verseny előtt 99,9 százalék.

A magyar férfi kardozóknak, akik Varsóban versenyeznek a hétvégén, az egyéni nem sikerült jól. A már riói kvótás, Londonban olimpiai bajnok Szilágyi Áron, illetve Iliász Nikolász jutott a legmesszebb, de ők sem mentek tovább a legjobb 32-nél. Egy körrel korábban búcsúzott négy magyar, köztük a további egy megszerezhető kvótáért versenyben lévő Decsi Tamás és Szatmári András. A riválisok bukdácsolásainak köszönhetően tovább élnek a riói remények, az olimpiai részvétel a márciusi, szöuli, kiemelt szorzójú Grand Prix-n, a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán dől el.