Sikeres vk-szereplésével közelebb az olimpiához a kardozó Márton Anna

2016.02.20. 18:23

Márton Anna a hatodik helyen végzett a női kardozók belgiumi világkupaversenyén, Sint-Niklaasban, ezzel még közelebb került az olimpiai kvóta megszerzéséhez, írja az MTI.

Márton francia, ukrán és tunéziai ellenfélen keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol a világbajnok, világranglista-vezető orosz Szofija Velikajától 15-11-re kapott ki. A tavaly vb-bronzémes magyar vívó egészen közel került a riói részvétel kiharcolásához, ettől már csak a matematika választja el, de ha vasárnap a lengyelek csapatban kijutnak az olimpiára, Márton riói indulása az utolsó verseny előtt 99,9 százalék.

A magyar férfi kardozóknak, akik Varsóban versenyeznek a hétvégén, az egyéni nem sikerült jól. A már riói kvótás, Londonban olimpiai bajnok Szilágyi Áron, illetve Iliász Nikolász jutott a legmesszebb, de ők sem mentek tovább a legjobb 32-nél. Egy körrel korábban búcsúzott négy magyar, köztük a további egy megszerezhető kvótáért versenyben lévő Decsi Tamás és Szatmári András. A riválisok bukdácsolásainak köszönhetően tovább élnek a riói remények, az olimpiai részvétel a márciusi, szöuli, kiemelt szorzójú Grand Prix-n, a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán dől el.