Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Öttusa-vk: Marosi Ádám 3. Rióban

2016.03.13. 23:24

Marosi Ádám a harmadik helyen végzett az öttusázók idei második világkupaversenyén, Rio de Janeiróban.

A körvívás - melynek során mindenki mindenkivel megmérkőzik a döntő résztvevői közül - az új olimpiai lebonyolításnak megfelelően már szombaton lezajlott, s vasárnap csak a bónuszvívásra került sor. Ebben a számban Marosi 18 győzelmet szerzett, amihez utóbb még bónuszpont járult, ezzel 11. volt. A 200 méteres úszásban a nyolcadik legjobb időt érte el 2:01.10 perccel, két szám után a tizedik helyen állt. Lovaglásban nem hibázott, 300 pontjával javított a helyzetén, majd a lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futásban a 36 fős döntős mezőny tizedik legjobb eredményét érte el 11:23.66 perccel, ezzel harmadikként ért a célba a dél-koreai Dzsun Vung Tae és az egyiptomi Omar el-Geziri mögött.

Marosi a február végi, kairói vk-versenyen második lett, így minden esélye megvan arra, hogy a nyár eleji világranglistáról olimpiai kvótához jusson majd.

A vasárnapi, riói döntőnek volt még két magyar résztvevője. Demeter Bence a kilencedik, a már olimpiai kvótás Kasza Róbert pedig a 24. helyen végzett. Utóbbi két szám után még negyedik volt, de lovaglásban sok pontot veszített, majd a kombinált számban elért eredménye is a mezőny második feléhez tartozott. Demeter a vívást és az úszás után Marosi előtt állt egy ponttal, a lovaspályán azonban néhány pontot elveszített, a lövészetes futásban pedig csak 16. lett, emiatt nem tudott előrelépni. (MTI)

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
1. Dzsun Vung Tae (dél-koreai) 1472 pont
2. Omar el-Geziri (egyiptomi) 1471
3. Marosi Ádám 1463
...9. Demeter Bence 1441
...24. Kasza Róbert 1404

A nők szombati döntőjében Földházi Zsófia negyedik lett, akárcsak az első világkupán, Kairóban.