Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Bíróval ennél jobban kiszúrni lehetetlen

2016.03.21. 10:47

Finoman fogalmazva sem volt jó napja Javier Estraldának, a Real Madrid–Sevilla spanyol bajnoki játékvezetőjének vasárnap. Az idén hetedik meccsén vezető bíró rengeteg hibával vezette a találkozót, és csak azért nem tett neki szemrehányást senki a meccsen, mert mindkét oldal kárára követett el hibákat.

Az első félidő 18. percében előbb Gareth Bale szabályos gólját nem adta meg az egyébként katalán származású bíró. A felvételen jól látszik, hogy az ötösön belül az egyik sevillai védő éppen a földről támaszkodik fel, Bale bőven mögüle indul, abszolút tévedés volt ezért lest ítélni.

Jogosnak tűnt, de a spanyol lapok megemlítik a Sevilla 11-esét is, amelyet aztán Ganeiro hagyott, illetve Keylor Navas védett ki. Jól kivehető, hogy Varane visszarántja Ramit, aki aztán hatalmasat esik. Az is látszik a felvételen, hogy az eset előtt Varane-t akadályozták, aki aztán így próbálta utolérni ellenfelét.

A második félidőben következett a Sevilla szabályos gólja, amelyet megint les címén annulláltak. A fű vonalát tekintve a Real-védő, Varane mintha hátrébb tartózkodott volna, a sevillai szabályos körülmények között szerzett gólt. Behúzta a vonalat több spanyol lap, ez sem volt les. Ráadásul ez a döntés kritikus, mert 1-0-nál történt, vagyis egyenlített volna a Sevilla, amivel a meccs teljes menete megváltozik. Percekkel később a Real ugyanis berúgta a második gólját. (Szabályos volt.)

Véleményes a Real harmadik gólja is. Azt a pillanatot érdemes figyelni, amikor Ronaldo bepasszolja a labdát középre. Nem Benzemának megy a labda, de mivel mindenki alatt-mögött elgurul, az övé lesz. Ő viszont a passz pillanatában lesen volt.

Estraldát annyiban lehet felmenteni, hogy folyamatosan a partjelzői hagyták cserben, bár Bale góljánál olyan szinten nem volt les, hogy azt rutinból le kellett volna hoznia.

A Real Madrid végül 4-0-ra győzött.