Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A hétvégén rajtol a nyolcfutamos rali ob Egerben

2016.03.30. 13:22

A hétvégi Eger-ralival kezdődik a nyolcfutamosra tervezett rali országos bajnokság, amelynek idénynyitó versenyére 200 magyar páros nevezett, a szlovák bajnokságból pedig 45 résztvevő érkezik.

A 11. alkalommal sorra kerülő egri viadal szerdai sajtótájékoztatóján Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) rali szakágának vezetője emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években kevesebb versenyző indult és kevesebb futamot rendeztek egy idényen belül.

"Most az elsődleges célunk az, hogy mind a nyolc futamot meg tudjuk rendezni, s mindegyik színvonalas legyen" - mondta a szakágvezető, s hozzátette, az új szabályok szerint csak a versenyzők legjobb hat eredménye számít majd bele a végső értékelésbe, ezért komoly taktikai csatára is számítanak.

Lakatos Róbert, az Eger-rali főszervezője kiemelte, hogy öt országból érkeznek pilóták és navigátorok a versenyre, amely az ob leglátogatottabb futama, részben azért, mert ezzel a viadallal kezdődik az idény.

"Nagyon reméljük, hogy balesetmentes lesz az idei Eger-rali, s ehhez a nézők együttműködésére is nagy szükség van" - fogalmazott Lakatos. Hangsúlyozta, nem győzik elégszer felhívni a közönség figyelmét arra, hogy a környezetvédelmi szempontok miatt lezárt területeket kerüljék el, valamint minden esetben kövessék a biztonsági személyzet utasításait.

A címvédő Herczig Norbert ebben az évben is a Skoda Fabia R5-össel versenyez, s jelezte, navigátorával, Igor Bacigallal abban bíznak, hogy a tavalyi gyorsaságukat sikerül "átmenteni" az idei esztendőre.

"A technikai és financiális háttér is összeállt, így minden futamon rajthoz tudunk állni, s reméljük, hogy továbbra is harcban leszünk az első helyért" - mondta Herczig, aki úgy fogalmazott, van miért büszkének lenni a magyar bajnokságra, amely az indulók létszáma és a felvonultatott technikai háttér szempontjából jobb, mint egy Európa-bajnoki futam.

A 11. Eger-ralin szombaton tíz, vasárnap további hat gyorsasági szakasz vár a versenyzőkre. Az össztáv 144,5 kilométer, ebből az első napon 84,5-öt teljesítenek az indulók. Az ünnepélyes rajtceremóniára az egri Dobó téren kerül sor péntek este, az eredményhirdetés és a díjátadás ugyanitt lesz vasárnap délután.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft