Kiestek a magyarok Varsóban

2016.04.23. 18:43

Minden magyar induló befejezte szereplését az asztaliteniszezők varsói World Tour-versenyén. A főtáblán csak Pattantyús Ádám nyert meccset.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Pattantyúsnak a selejtezőben nem kellett játszania, majd a 64 között 4-2-re legyőzte a román származású, olasz Mihai Bobocicát. A szerencse nem állt mellé a sorsolásnál, a második fordulóban ugyanis az első helyen kiemelt német Dimitrij Ovtcharov várt rá, aki szettet sem engedett neki, így Pattantyús a 32 között búcsúzott.

Női egyesben Pergel Szandra elvérzett a selejtezőben, Lovas Petra viszont feljutott a főtáblára, ott azonban első meccsén kikapott a dél-koreai Dzseon Dzsi Hitől, így ő is befejezte szereplését.

Férfi párosban Szudi Ádám és Kosiba Dániel ugyancsak sikerrel vette a selejtezőt, majd azonban döntő szettben alulmaradt egy belga duóval szemben.

A magyar asztaliteniszezők számára a varsói verseny volt az utolsó lehetőség az olimpiai ranglista-pontok gyűjtésére. A riói kvótákat a nemzetközi szövetség május elején-közepén nyilvánosságra kerülő világranglistája alapján osztják ki. Póta Gerogina indulása biztosra vehető, Lovasnak és Pattantyúsnak azonban izgulnia kell, hogy kvótához jut-e.