A nők hetedikek a csapatversenyben

2016.04.24. 23:23

A női együttes 3-2-es vereséget szenvedett a horvátoktól a vigaszágon, így hetedikként zárt a kazanyi cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.

A női együttes, amely a negyeddöntőben a lengyelektől 3-2-re kikapott, Karakas Hedvig visszalépése miatt csak négy emberrel állt ki. Szabó Katinka magabiztos győzelemmel kezdett Tihea Topolovec ellen, majd a második csatát ellenfél hiányában ezúttal is automatikusan a riválisnak írták jóvá.

A békéscsabai Szabó Franciska egyetlen intéssel kikapott Mariana Miskovictól, ám a friss Eb-bronzérmes Gercsák Szabina 2-2-re kiegyenlített: intésekkel verte Andreja Dakovicot. A párharc mindent eldöntő csatája aztán csak egy percig tartott: Brigita Matic leszorítással nyert Szigetvári Mercédesz ellen, így a horvátok 3-2-re győztek.

A női versenyt éppen a lengyelek nyerték meg. Az ezüstérem az oroszoknak jutott, harmadikként pedig németek és a franciák végeztek.

Korábban a férfiak egy vereséggel, helyezetlenül zártak a Tatnyefty Arénában. Itt a grúzok győztek, az oroszok végeztek a második, a lengyelek és az azeriek pedig a harmadik helyen.