Rióban tucatnyian haltak meg az olimpiai készületben

2016.04.26. 08:23

Legkevesebb tizenegy ember halt meg a Rio de Janeiró-i olimpiai játékok építkezésein három év alatt - közölte hétfőn Rio de Janeiro szövetségi állam építésügyi felügyeletének vezetője. Az MTI arról ír, hogy Robson Leite elkeserítőnek nevezte ezt az adatot, hangsúlyozva, hogy "egy egész futballcsapatra való" munkást veszítettek el egyetlen városban.

Összehasonlították a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság előkészületeivel, akkor az építkezéseken összesen nyolc ember halt meg az egész országban. A 2012-es londoni játékok építkezésein pedig egyetlen halálos áldozatot sem jegyeztek fel.

A főellenőr 2013 óta eltelt időszakra vonatkozó adatai szerint az olimpiai építkezések közül a riói metró bővítésén történt a legtöbb baleset, csak itt három munkás vesztette életét. Két ember pedig a versenyek többségének helyet adó Olimpia Park építkezésein lelte halálát.

Robson Leite szavai szerint a 11 baleset egyike sem tekinthető teljesen véletlennek, mindegyik tragédia mögött a bűnös gondatlanság vagy a műszaki biztonsági előírások be nem tartása húzódik meg. Nem zárta ki, hogy a balesetek a munkálatok rossz tervezésével és a sietséggel függenek össze, miután több olimpiai objektum építése is késésében van. A szövetségi állam építési felügyelete emiatt attól tart - mondta -, hogy az olimpia megnyitásáig még további áldozatokkal kell számolni.

A 31. nyári olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között tartják Rio de Janeiróban. Ez lesz az első olimpia Dél-Amerikában. A paralimpia versenyei néhány héttel később, szeptember 7. és 18. között zajlanak majd.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport