Rio 2016: a férfi tornászoknál Hidvégi Vid lehet az induló

2016.04.27. 23:51

A férfi tornászoknál Hidvégi Vid lehet a magyar induló a riói olimpián.

A hazai sportági szövetség (MATSZ) szerdai közleménye szerint Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya "nagy valószínűséggel" őt jelöli majd, mert a Londonban olimpiai nyolcadik helyezett tornász az elmúlt időszakban is komoly nemzetközi sikereket ért el, lólengésben világbajnoki ötödik volt, a riói tesztversenyen pedig a harmadik helyet szerezte meg kedvenc szerén.

Utóbbi viadalon másfél hete a férfiaknál Kardos Botond és Hidvégi Vid, a nőknél Kovács Zsófia és Makra Noémi ért el olimpiai kvótát érő pontszámot, de az ötkarikás játékokon csak egy-egy magyar női, illetve férfi tornász indulhat.

A magyar szövetséghez egyébként megérkezett a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) hivatalos dokumentuma, amely megerősíti, hogy Magyarország a nőknél és a férfiaknál is megszerezte a kvótát az olimpiára, a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) pedig hivatalosan is vissza kell igazolnia, hogy elfogadja a kvalifikációt.

A kapitányok jelölése alapján a MATSZ elnöksége tesz majd javaslatot a MOB-nak, a végső döntést pedig az olimpiai bizottság hozza meg a női és férfi indulóról a név szerinti nevezés elküldésével.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár tájékoztatása szerint a szövetségi kapitányok a májusi Európa-bajnokság után adják le hivatalos jelölésüket. (MTI)