Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint kétezer futót várnak a pünkösdi hétvégén Keszthelyre

2016.05.12. 11:28

A szervezők a különböző korosztályokban és futószámokban több mint kétezer résztvevőre számítanak a IX. Intersport Keszthelyi Kilométerek elnevezésű pünkösdi futófesztiválon. A Balaton-parti versenyen t öbb mint 300-an biztosítják majd a pályát, és vigyáznak a futókra. 

„Az előnevezések és a korábbi versenyek alapján várhatóan mintegy 1600 felnőtt és 5-600 gyermek fog rajthoz állni a két nap alatt. A legrövidebb táv a gyermekeknek 250 méter, a leghosszabb a felnőtteknek 42 km lesz. Nagy létszámú szervező- és önkéntes csapattal, több mint 300 fővel dolgozunk, hogy biztonságos pályát biztosítsunk” – tájékoztatott Bedő Beáta főszervező, aki hozzátette: kérik a közlekedők megértését, hiszen jelentős forgalomkorlátozások várhatók a városban.

Május 14-én, szombaton délelőtt 18 futamot rendeznek a gyermekeknek, délután 2,5 és 5 km-es távok következnek. Május 15-én délelőtt 10 órakor rajtol az Intersport Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton. 

A rendezvény központja a keszthelyi Fő tér. Nevezni a helyszínen május 14-én 12 és 20 óra,május 15-én 7 és 9 óra között lehet.

Részletes program, kiírás, útlezárások, és információk: http://keszthelyikilometerek.hu/