Indulhat az olimpián a sportszerűségéről híres magyar tollaslabdázó

2016.05.15. 13:58

Sárosi Laura tollaslabdázó olimpiai kvótát érő helyen végzett a világranglistán, és ez azt jelenti, hogy ott lesz Rióban az olimpián, ami már csak azért is bravúr, mert magyar tollaslabdázó húsz éve szerepelt utoljára a nyári játékokon, akkor akkor Ódor Andrea indult. A hírről Csorba József, a magyar szövetség elnöke tájékoztatta az MTI-t

Sárosiról néhány héttel ezelőtt külföldön is írtak, miután egy versenyen nagyon sportszerűen kölcsönadta a cipőjét német ellenfelének. 

A magyar játékos a második körben a negyedik kiemelt Karin Schnaaséval játszott. Sárosinak nagyon kellett a győzelem, hogy életben tartsa kvalifikációs reményeit, de a győzelmet csak játékkal akarta megszerezni.

Schnaasénak még a meccs elején tönkrement az egyik cipője, nem vitt magával másik párat, és a szabályok szerint nem hagyhatta el a pályát, hogy máshonnan szerezzen.

Ha megteszi, akkor Sárosié a győzelem. A magyar játékos azonban nagyvonalúan oldotta meg a helyzetet, odaadta a németnek saját tartalékcipőjét.

Sárosi végül kikapott, ellenfele kijutott az olimpiára, de a németek fair play-díjra javasolták, és el akarták érni, hogy a magyar tollaslabdázó szabadkártyát kapjon Rióra. Erre végül nem volt szükség, alanyi jogon jutott ki.  

„Arra keltem, hogy hívott a szövetség elnöke, s mondta, hogy kijutottam a pontok alapján az olimpiára” - idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Sárosi Laurát. „Nagyon örültem, mert az Európa-bajnokságon a német lány elleni meccs után el voltam keseredve a vereség miatt. Úgy éreztem, hogy ha jobban koncentrálok, akkor kijuthattam volna. El voltam kenődve, reménykedtem azért a kvótában, sokan biztattak, de én nem voltam benne biztos”.

Sárosi hozzátette, a kijutással teljesen megváltozik a nyári programja, hiszen innentől minden Rióról szól majd: „edzőtáborba megyek Portugáliába a többi kijutott játékossal, ráadásul így versenyeken is részt kell vennem, hogy ne essek ki a versenyrutinból. A US Openen és egy kanadai nemzetközi versenyen indulok majd minden bizonnyal.”