Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Profi golfversenyt tartanak Magyarországon

2016.06.21. 11:52

Csütörtöktől a Pannónia Golf & Country Clubban rendezik meg Közép-Európa legjelentősebb profi golf körversenye, a Czech PGA Tour magyarországi állomását. Makszin Áron, a Profi Golf Sportági Szövetség főtitkára az esemény keddi felvezető sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Magyarország először ad otthont ilyen jelentőségű nemzetközi viadalnak, és terveik szerint hosszú távra kapcsolódnak be a sorozatba, írta az MTI.

Ismertette, a 15 ezer euró összdíjazású viadalra nyolc országból körülbelül negyven versenyző érkezik Magyarországra, köztük Filip Mruzek, a 2015-ös Czech PGA bajnoka, a kiváló formában lévő szlovák Ján Friesz, és az állandó Challange Tour-játékos, Petr Dédek.

Érdekesség, hogy pályára lép a 2004-es athéni olimpián arany-, 2000-ben Syndeyben pedig ezüstérmes cseh tízpróbázó, Roman Sebrle is, aki atléta pályafutását követően profi golfozó lett, jelenleg ő a Czech PGA Tour reklámarca is.

Magyar színekben 14-en indulnak, köztük a profi válogatott tagjai, Hahn Roland, Lugosi Tamás, Lugosi Balázs, Palanszki Benjamin, Eiring Kristóf és Petkovics Bálint is. A sajtótájékoztatón elhangzott, bíznak benne, hogy valamelyiküknek sikerül dobogós helyezést szereznie a kétnapos, kétszer 18 lyukból álló viadalon.

A szombati zárónapon a profik és az amatőrök (1+3) közös csapatversenyt rendeznek, úgynevezett Texas Scramble rendszerben, melynek lényege, hogy mindig a jobb helyzetben lévő labdával játszanak tovább. Vagyis ha egy kezdő és egy tapasztaltabb versenyző együtt játszik, a kezdőnek is sikerélménye lesz és hozzászokhat a versenyzéshez.