A kormány 350 millió forinttal támogat nemzetközi sportrendezvényeket

2016.07.22. 10:20

Több nemzetközi sportrendezvényt támogat a kormány összesen 350 millió forinttal, írta az MTI.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatban az áll: a július 30-ai IRONMAN 70.3 nemzetközi triatlonverseny megrendezését 180 millió forinttal, a Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpáros körversenyt - utólag - 50 millió forinttal, a Magyar Triatlon Szövetség 2016-os kiemelt nemzetközi triatlonversenyeit pedig 100 millió forinttal támogatják. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) jövő évi, budapesti világkonferenciája 20 millió forintos állami támogatást kap.

A támogatásokat a 2016-os költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetében biztosítják, erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter gondoskodik Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének bevonásával.

A kormány emellett felkérte a Magyar Triatlon Szövetséget és a Vuelta Kft.-t, hogy - a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos bevonásával - biztosítsa az IRONMAN 70.3, a Tour de Hongrie, a jövő évi ITU Világkonferencia, valamint a 2016-os Közép-Európai Triatlon Körverseny lebonyolításában a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. közreműködésének lehetőségét.

V  • Hírek
  • Hírek