Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az oroszok megrendezik a saját paralimpiájukat

2016.08.25. 14:12

Oroszország külön játékokat rendez a paralimpikononoknak, a jutalmazás azonos lesz az olimpiaival - jelentette be Vlagyimir, amikor csütörtökön a Kremlben fogadta a riói olimpián érmet szerzett orosz sportolókat.

Az orosz elnök szerint az orosz versenyzők kizárása a paralimpiáról magára a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságra nézve megalázó. A döntést törvényellenesnek, cinikusnak és erkölcstelennek nevezte.

Azt mondta, a nemzetközi doppingellenes szervezetek munkájának nyíltnak és átláthatónak kell lennie, és azokat meg kell szabadítani a politikai nyomásgyakorlástól.

Vitalij Mutko orosz sportminiszter csütörtökön közölte: az Oroszországi Föderáció Paralimpiai Bizottsága arra készül, hogy eljárási hibákra hivatkozva megfellebbezze az eltiltást a svájci szövetségi bíróságon. Mérlegelik azt is,, hogy az orosz paralimpikonok egyéni alapon forduljanak a CAS-hoz. 

Oroszországot augusztus 7-én zárta ki az IPC a szeptemberi riói paralimpiáról, a döntést államilag irányított doppingolással indokolva. A lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden elutasította az orosz fellebbezést, írja az MTI. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?