Tokióig hosszabbított szerződést egyik szponzorával a paralimpiai bizottság

2016.09.05. 11:42

A K&H csoport tízéves együttműködés után újabb négyéves ciklusra meghosszabbította támogatási szerződését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB), írta az MTI.

A riói paralimpia megnyitója előtt két nappal tartott budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, a megállapodás értelmében a bank az MPB ezüst fokozatú támogatója és a magyar paralimpiai csapat pénzintézete marad Tokióig.

Az MPB és a K&H hétfői sajtóeseményén Horváth Magyary Nóra, a pénzintézet kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a bank 2006 óta támogatja az MPB-t, azonban nemcsak a kiemelt sportesemények idején, hanem a felkészülés alatt is.

Hendrik Scheerlinck vezérigazgató kiemelte, a 2016-os év nemcsak a XXXI. nyári olimpia és a XV. nyári paralimpia éve, hanem azért is nevezetes, mert éppen tíz éve támogatják az MPB-t és a szerdán kezdődő játékok már a negyedik közös eseményük.

"Amellett, hogy az MPB ezüst fokozatú támogatója és a csapat pénzintézete vagyunk, paralimpiai kártyaprogramunk révén egyénileg is támogatjuk a parasportolókat. Ennek keretében az elmúlt tíz évben tizenhét sportoló és két segítő munkájához járultunk hozzá több mint tizenöt millió forinttal. A riói paralimpián résztvevő negyvenhárom versenyző közül tizenhárman e kártyaprogram támogatottjai" - mondta a vezérigazgató.

Hangsúlyozta, támogatásukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a társadalomnak van egy csoportja, amely több segítségre szorul, ezért döntöttek úgy, hogy a tokiói paralimpiáig meghosszabbítják a szerződést.

"Fontos pillanathoz érkeztünk a mai napon, amikor aláírjuk a szerződést" - kezdte beszédét Szabó László, az MPB elnöke. "Az elmúlt tíz évben a partnerek megismerték egymást, és tudjuk, hogy ez az együttműködés mélyebb egy marketing-tevékenységnél. A riói versenyzőink közül többen nem juthattak volna ki a paralimpiára a bank egyénre szóló támogatása nélkül" - hangsúlyozta az elnök.

A magyar paralimpiai csapat utolsó csoportja - hat vívóval, négy kajak-kenussal, valamint egy-egy erőemelővel és vívóval - kedden 18.25 órakor indul Rio de Janeiróba.