Gizella
9 °C
14 °C

Hét magyar érem a búvárúszó Eb-n

2016.09.10. 18:31

Egy arany- és hat bronzérmet nyertek a magyarok a Berlin melletti Störitzsee tavon megrendezett tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

A Magyar Olimpiai Bizottság sajtószolgálatának szombati összegzése szerint a pénteken zárult Eb-n a világ- és Európa-bajnok Balázs Péter szerepelt a legjobban, aki ismét győzött. Az Amphora Búvár Klub világklasszisa a szlalom versenyszámban a felnőtt férfiak között végzett az első helyen.

Szintén a felnőtteknél a paralel versenyszámban Holczmüller Antal bronzérmes lett, míg Dunszt Károly a csillaggyakorlatban ért el harmadik helyezést. A nőknél Hatházi Katalin az 5 bója versenyszámban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az Eb utolsó napján - az egyéniben szerzett érmek mellé - csapatban is összejött egy dobogós helyezés: a csoportos tevékenységben a Berekméri Dóra, Hatházi, Gurisatti Lilla, Wágner Zsófia összeállítású női együttes az oroszok és a németek mögött a harmadik helyet szerezte meg.

A felnőtt Eb-vel együtt bonyolították le a juniorok (14-20 évesek)Eb-jét is, ahol a fiúknál Várszegi Vendel szlalomban és a paralel versenyszámban is bronzérmes lett.