Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar győzelem a jubileumi lábtoll-labda tornán

2016.10.04. 22:37

Tóth Gábor és Baranyai Bennett győzött a párosok között a németországi Hagenben rendezett lábtoll-labda versenyen.

Kínában több ezer éves hagyománya van a lábtoll-labdázásnak. Európában csak 25. Az első európai lábtoll-labda egyesület, a német FFC Hagen fennállásának negyedszázados évfordulója alkalmából jubileumi tornát rendezett.

Az első napon öt ország 36 párosa lépett pályára. A győzelmet a Baranyai Benett (Nagykanizsa ZSE), Tóth Gábor (Újszászi VVSE) összeállítású duó szerezte meg. Az elődöntőben a házigazdák Stefan Blank, Christopher Zentarra párosát verték szoros mérkőzésen 21-17, 25-23-ra. A 12 órás küzdelem végén a döntőben a Flying Feet Haspe Philipp Kühne, Torben Nass kettőse 13-21-re nyerte az első játszmát. A második szettben 21-14-gyel egyenlítettek magyarok, majd a döntő játszmában 21-17-tel megszerezték a tornagyőzelmet. A Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE) páros a negyedik helyen végzett.

A második napon a csapatok versenyében a válogatott Tóth Gáborból és két tehetséges ifjúsági játékosból, Kanalas Renátóból és Tamás Patrikból álló újszászi csapat harmadik lett. Az elődöntőben 21-15, 21-19-re kikaptak a Flying Feet Haspétől, a harmadik helyért 21-13, 21-13-ra verték a CBC Wuppertalt. 5. Bolyós József, Farkas Balázs, Kökény Zoltán (Újszászi VVSE).