Pergel és Madarász főtáblás egyesben

2016.10.19. 13:14

Pergel Szandra és Madarász Dóra is megnyerte harmadik mérkőzését a selejtezőben a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon, ezzel mindketten elsők lettek csoportjukban és feljutottak a 64-es főtáblára.

A második, szerdai versenynapon Pergel négyese leggyengébb játékosa, a montenegrói Ivona Petric ellen nyert négy szettben, Madarász pedig a lett Inta Zdanovskát győzte le, ugyancsak nagyon simán.

"Szerencsére a tavalyi vállsérülésem és a mandulaműtét miatti kihagyás már a múlté, most már százszázalékos állapotban vagyok fizikailag. - nyilatkozott az MTI-nek Madarász Dóra. - A rajt előtt azt tűztem ki célul, hogy jussak fel a főtáblára, és ott menjek legalább egy kört. Sok függ a sorsolástól, jó lenne elkerülni a honosított kínai játékosokat, majd meglátjuk."

Az egyes selejtezőjében csak a csoportgyőzelem ért egyenes ági továbbjutást, s Nagyváradi Mercédesz erről lemaradt azzal, hogy kikapott csoportja favoritjától, a holland Britt Eerlandtól. A Budaörs 22 éves pingpongozója utolsó mérkőzésén aztán ki-ki meccsen találkozott a horvát Dorina Srebrnjakkal, akit öt játszmában legyőzött, így ötösében a második helyen zárt, azaz reménykedhetett a folytatásban. A 19 csoportmásodik közül hetet kisorsoltak, ők egyből a főtáblára kerültek, a fennmaradó 12 játékos pedig még egy találkozót vív a feljutásért. A szerencsések közé került Nagyváradi is, így mind az öt hazai női asztaliteniszező szerepelhet a főtáblán.

A nyolcadik kiemelt Póta Georgina és a 27-edikként rangsorolt Lovas Petra alanyi jogon az elitmezőny tagja egyesben - a 64-es tábla küzdelmei csütörtökön rajtolnak.

A Tüskecsarnokban zajló, vasárnapig tartó egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyez.

Selejtező:

Női egyes:

3. csoport: Britt Eerland (holland)-Nagyváradi Mercédesz 4-1 (-10, 6, 5, 6, 11), Nagyváradi-Dorina Srebrnjak (horvát) 4-1 (11, -8, 10, 5, 8)

4. csoport: Pergel Szandra-Ivona Petric (montenegrói) 4-0 (4, 4, 4, 8)

9. csoport: Madarász Dóra-Inta Zdanovska (lett) 4-0 (6, 7, 6, 8)