Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Minszkben lesz a 2019-es Európa Játékok

2016.10.21. 13:24

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) közgyűlésének pénteki döntése alapján Minszk lesz a házigazdája 2019-ben a második alkalommal sorra kerülő Európa Játékoknak, tudósított az MTI.

A Minszkben megtartott szavazáson a fehérorosz fővárosnak nem volt ellenfele, s bár a Dán Olimpiai Bizottság azt javasolta, hogy az esemény bizonytalan pénzügyi háttere miatt halasszák el a voksolást, az 50 európai nemzeti ötkarikás testület képviselőinek többsége megszavazta a helyszínt.

"Számíthatnak Fehéroroszországra" - jelentette ki a pénteki közgyűlésen Aljakszandr Lukasenka fehérorosz köztársasági elnök.

Az EOB 2015 májusában Hollandiának adta a II. Európa Játékok rendezési jogát, ám a németalföldiek pénzügyi okokra hivatkozva visszaléptek a rendezéstől.

Az első Európa Játékokat tavaly Bakuban rendezték, ott 49 ország több mint 6000 sportolója vett részt, Magyarországot 196 versenyző képviselte.

Tavaly szeptemberben az EOB 500 millió dollárban maximalizálta a jövőben sorra kerülő Európa Játékok költségvetését, miután az azerbajdzsáni esemény büdzséje több mint 900 millió dollár volt.